طاها پخش

مهارت های زندکی > آشنایی با انواع خشکبار و خواص آن

آشنایی با انواع خشکبار و خواص آن


تاریخ انتشار پست : 1394-9-1 بازدید : 606

خشکبار یا خشکه بار یا میوه خشک به میوه های خشک شده و برخی مغز دانه ها گفته می شود. خشکبار جزو آجیل حساب نمی شود. هدف عمده خشک کردن ماده غذایی، افزایش ماندگاری محصول نهایی است.

آجیل و خشکبار,هدف خشک کردن میوه,خشکبار

به برخی از مغز دانه ها هم خشکبار گفته می شود

خشکبار شامل چیست؟

میوه هایی از جنس پاییز خشک و دلچسب!
خشکبار یا خشکه بار یا میوه خشک به میوه های خشک شده و برخی مغز دانه ها گفته می شود. مغز دانه هایی مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوه های خشک مانند کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، برگه آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو، برگه آلو، خرما، انجیر خشک، خشکبار جزو آجیل حساب نمی شود. در قدیم به خشکبار، میوه خشک می گفته اند.

خشکبار,میوه خشک,خشک کردن میوه

خشکبار برای سلامتی بدن مفیدند

همه طرفداران میوه های خوشمزه!
همه مواد غذایی، علاوه بر این که به واسطه انسان مورد استفاده قرار می گیرند، توسط دیگر جانداران نیز مورد استفاده تغذیه ای قرار می گیرند. ویروس ها، قارچ های تک سلولی، از نخستین موجوداتی هستند که غذاها و از جمله میوه ها را در مورد حمله قرار می دهند. به این ترتیب، تنها پس از چند روز و گاهی حتی پس از چند ساعت از برداشت میوه، کار تخریب میوه ها آغاز می شود؛ به گونه ای که ابتدا با لک های ظریف و سپس حالت کپک زدگی و له شدگی، میوه غیر قابل مصرف می شود.

هدف خشک کردن میوه چیست؟
هدف عمده خشک کردن ماده غذایی، افزایش ماندگاری محصول نهایی است. کاهش رطوبت محصول، در فرآیند خشک کردن میوه تا حدی انجام می شود که رشد میکروبی واکنش های شیمیایی را محدود کند. در اغلب آجیل و خشکبار فروشی ها، بسته های میوه ی خشک شده (حاوی سیب، کیوی، انبه، موز و دیگر میوه های خشک شده) به فروش می رسند. حمل و نگه داری این میوه های خشک، ساده تر و احتمال خرابی شان نیز کمتر است.

طریقه خشک کردن میوه از روش سنتی تا روش صنعتی!

آجیل و خشکبار,هدف خشک کردن میوه,خشکبار

به میوه های خشک شده خشکبار می گویند

از زمان های قدیم خشک کردن، مربا کردن، در شکر نگه داری کردن را برای نگه داری میوه ها استفاده می کرده اند. جوزهای شکری در واقع میوه هایی هستند که خشک شده و درونشان با شکر پودری پر می شده است.

میوه هایی از قبیل آلو، هلو، توت وانگور اغلب به صورت خشک شده به شکل آلو خشکه، برگه آلو، توت خشکه و کشمش مورد استفاده قرار می گرفته اند. امروزه نیز مصرف میوه های خشک از اقبال بسیاری برخوردارند و دستگاه های برقی برای خشک کردن سریع میوه ها در اختیار خانواده ها قرار دارد.

دراکثر فرآیندهای خشک کردن، از هوای داغ استفاده می شود، اما سالیان متمادی است که در سراسر جهان خشک کن های هوایی باعث کریستاله کردن مواد غذایی شده و آنها را شبیه تر به شکل اولیه خود خشک می کنند. فرآورده ی تولید شده، بدون استفاده از ترکیبات شیمیایی نگهدارنده از نظر خصوصیات کیفی مانند رنگ، طعم، ارزش غذایی و محتوای ویتامینی، برتری قابل توجهی در مقایسه با نمونه های تولید شده به صورت سنتی و صنعتی معمول دارد.

میوه های خشک,روش های سنتی خشک کردن میوه,خشکبار

خشکبار را باید در جای خشک،خنک و تاریک،نگهداری کرد

معایب روش سنتی میوه های خشک، روش های سنتی خشک کردن مواد غذایی بر کیفیت محصول تأثیرات منفی می گذارد، مانند افزایش چروکیدگی بافت، سخت شدن سطح محصول، تغییرات نامطلوب در رنگ، عطر، طعم و کاهش ارزش غذایی آن.

مطالب مشابه
Related Links

مطالب تصادفی
Random Links

نظرات
نظرات مرتبط با این پست
نام :
ایمیل :
وب سايت :
کد تاييد : کد امنیتی رفرش
متن دیدگاه :

تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد